Çatal serbest

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

catal28 Şubat 2013 tarihinde Mahmutlar Belediyesi’ne yapılan operasyon kapsamında evinden alınarak sorgulanan ve daha sonra cezaevine konarak tutuklu bulunan Mahmutlar Belediyesi’nde meclis üyeliği görevini sürdüren MHP’li Mehmet Çatal serbest bırakıldı. MHP’li Mehmet Çatal’ın avukatı mahkemeye bir hafta önce tutukluğu ile ilgili itiraz dilekçesi sunduğu ve bir üst mahkemenin Mehmet Çatal’ın itirazını haklı bularak serbest bırakılmasına karar verdiği edindiğimiz bilgiler arasında.
ÇATAL: NE MAHMUTLARIN NE DE MHPLİ’LERİN BOYNUNU BÜKTÜRECEK BİR YANLIŞ YAPMADIM
10 Mayıs 2013 Cuma günü akşam saat 20.00 surlarında tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Kapalı ve Yarı açık cezaevinden serbest bırakılan MHP’li Mahmutlar Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çatal ilk açıklamasını Mahmutlar Post Gazetesi’ne yaptı.
Çatal, Ben Mahmutlar halkının ve temsil ettiğim Milliyetçi Hareket Partili dava arkadaşlarımın boynunu büktürecek hiçbir hareket içerisinde bulunmadım. Pazaryerleri ile ilgili sıkıntıyı tüm Mahmutlar halkı biliyordu. Partililerimizi ve bazı Mahmutlarlı pazarcılara pazaryerlerinde tezgah açtırmıyorlardı. Partimin yönetimi Meclis üyesi olmamdan dolayı beni arayıp yardım istediler.
Bende Belediye Yazı İşleri Müdürü Mehmet Avcı’yı aradım, pazarcıların tekrar tezgah açmaları konusunda konuştum. Bu konuşmalardan dolayı tutuklandım ve şuanda da serbestim. Tüm Mahmutlar halkına bu geçen süre zarfında yanımda oldukları için teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.
İDDİANAME MAHKEMEDE
Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, yolsuzluk operasyonunda tutuklanan CHP’li Belediye Başkanı Ali Çelik ve toplam 42 kişi hakkında kamu davası açıldığını açıkladı.
Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı, “Suç örgütü kurarak yönetmek, üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, zimmet, mal varlığı değerlerini aklamak, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık’ iddiasıyla Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik, CHP’li üye Hasan Kısa, MHP’li üye Mehmet Çatal ile birlikte toplam 33 kişi gözaltına alınmıştı. Jandarmada 3 gün sorgulanan şüphelilerden 5’i serbest bırakılırken, 31 kişi ise tutuklanmak üzere 3. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmişti. Mahkeme, şüphelilerden 17’sini tutuklarken, diğerlerini tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakmıştı. 1 Mart 2013’te tutuklanan şüphelilerden 3’ü serbest bırakılırken, diğerleri ise halen Alanya L Tipi Açık ve Kapalı Cezaevi’nde bulunuyor.
BAŞSAVCI YENER AÇIKLADI
Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Mahmutlar’da gerçekleştiği iddia edilen bir kısım yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Çelik ile birlikte 42 kişi hakkında kamu davası açıldığını açıkladı. İddianamenin Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiğini açıklayan Başsavcı Yener, “İddianamenin mahkemede değerlendirilmesinin ardından kabulüne karar verilmesi halinde yargılama başlayacaktır” dedi.
İŞTE O İSİMLER
Başsavcılık, Başkan Ali Çelik, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Hasan Kısa, MHP’li üye Mehmet Çatal, Belediye Yazı İşleri Müdürü Mehmet A., Belediye İmar Müdürü Sezai K., Belediye Mali Hizmetler Müdürü Ali U., Belediye Zabıta Memuru Kemal S., Belediye Başkanı Ali Çelik’in kardeşi Hasan Ç., Belediye Memuru Adem S., Belediye Memuru Şerife A., S.G., S.C., T.D., E. Ö., N.S. H.A., Ö.K., H.B., M.T., A. S., F.N., H.G., H.C., Z.K., M.A., E.Y..P., Y.A., E.A., A.K., H.S.Ö., M.G., M.K., Ş.Ö., M.T., B.A., M.Ş.Ö., S.Ç. H.B., S.Ç., E.E., S.S. hakkında kamu davası açarken, 13 kişi hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verdi. Mahmutlar Post Gazetesi olarak konuyu yakından takip ediyoruz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!