Hayvan dostu cafe

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mahmutlar’da sokak hayvanlarına yardım amaçlı Cafe açıldı. Ata’s Coffee konsepti ile Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

KESTELLİ Ata Demir’in Mahmutlar’da hayata geçirdiği sokak hayvanları Cafe projesi Alanya ve Mahmutlardaki hayvan severlerin dikkatini çekti. Alanya markası yaratmak istediğini vurgulayan Demir, ‘Bir Alanya yerlisi olarak Cafe-kültür tarzında bir şey yaratmaya çalıştık. Hem insanların tarzını, zevkini hem de damak tadını bir araya getirmekle birlikte aynı zamanda hazırladığımız projeyle kimsesiz hayvanlar için ne yapabiliriz diye düşündük’ dedi.
KİMSESİZ HAYVANLARA DESTEK
Sokak hayvanlarına yardım etmek için bir derneğe bağlı olmaya veya belediyeye sığınmaya gerek yok açıklaması yapan Ata Demir, “Biz Alanyalı esnaf olarak kazancımızın yüzde 1’ini kimsesiz hayvanlara bağışlamayı, aynı zamanda kimsesiz hayvanlar için burada satışa sunduğumuz kedi ve köpek mamalarından elde ettiğimiz geliri de onlara ayırmış olduğumuz bağış kutusuna koymayı düşünüyoruz” dedi.
HAYVAN AMBULANSI ALINACAK
‘İlerleyen zamanlardaki niyetimiz bir bütçe oluşturmak. Oluşturduğumuz bütçe üzerinden hayvanlara yönelik özel bir hayvan ambulansını Alanya’ya kazandırmak istiyoruz’ diyen Ata Demir, “Bu ambulans ile de Mahmutlar bölgesindeki sokak dostlarımıza yardımda bulunmak ve onların ihtiyaçlarını gidermek istiyoruz. Temel amacımız bu. Bunun için bir proje geliştirdik. Bu proje üzerinde katkıları olan çok insan oldu, beğenen çok insan oldu. Tabi eleştirenler de oldu. Şahsi olarak kendi hayvanları için kullanacaklarını düşünenler de oldu. Bizim amacımız sokak dostlarımıza yardımcı olmak” ifadesini kullandı.
TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK
Demir,“Bu proje Mahmutlar bölgesinde başladı ve bence ilerleyen zamanlarda aşka şehirlerde bu projenin güzel işlediğini gören insanlar, katkıda bulunacak ve Türkiye’de yaygınlaşacak bir projenin başlangıcını yapmış olacağız. Bizimle çalışmak isteyen insanların veya bizim isim hakkımızı almak isteyen insanların bütün kazançlarını cebi-ne değil, bir kısmını kimsesiz hayvanlar yararına kullanmalarını istiyoruz. Yani Alanya’da ve Mahmutlar bölgesinde başlayacak projenin zamanla Türkiye geneline yayılmasını bekliyoruz” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!