Çiftçilerin ürünleri elinde kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tam kapanma çiftçileri derinden vurdu !. Halde depolarda tonlarca salatalık satılmayı beklerken bir o kadar üründe kamyon kasalarından sıcağın bağrında alıcı çıkmasını bekledi.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Pandemiyi hiç kimse istemezdi. Şu anda 17 günlük kapanma uzun bir süre. Yaz ayının başlamasıyla havanın ısınmasıyla birlikte hem turfanda meyveciliğin çok yoğun olduğu turfanda sebzeciliğin çok olduğu dönemde pazaryerlerinin kapalı olması üreticilerimizi mağdur etti dedi.

PAZAR YERLERİ AÇILSIN

Girdi maliyetlerimizin çok yüksek olduğu bir dönemde devlet büyüklerimizden en azından üreticilerimizin daha da zarar etmemesi için Alanya’da haftanın bir günü 3 bölgede  ya da haftanın 2 günü belirli tedbirler  alınarak pazaryerlerinin açılması ve ürünlerimizin  çöpe gitmemesi konusunda ricada bulunduk açıklamasında bulunan Göktepe “Tüketiciler açısından baktığımızda şöyle bir durum var.  Pazaryerlerinde tüketiciler pazaryerlerinde tüketebilecekleri 2,5 TL’ye alabilecekleri domatesi, salatalığı, patlıcanı zincir marketlerde Covid-19 tedbirlerinin daha da riskli olduğu durumlarda 6-8 liraya tüketiyor. Süre 3 gün kalmadı, daha 15 gün var.  Yaklaşık 25 gün daha biz bu ürünleri satamayacağız.

ÜRETİCİ ÜRÜNLERİNİ HAYVANLARINA YEDİRİYOR

Üreticiler şu an ürünlerini hayvanlarına yediriyor. Gün gelecek bunu da yapamayacaklar. Bugün üretici seradan muz keserken, müstahsil arıyor ve muz alamayacağız diyor. Dışişleri Bakanı’ndan, Antalya Valimizden, Alanya’daki yerel yönetimlerimizden ricamız, bizler bugün elimizi taşın altına koymazsak yarın üretici bulamayacak duruma geleceğiz.  Kapalı alanda her ne kadar Covid-19 tedbirlerine uyulsa da açık alandakinden daha çok risk altındayız. Devlet büyüklerinden mutlaka pazaryerlerinin açılması Alanya ve Antalya’daki ürünlerin tüccarlar tarafından ayrım gözetmeksizin alınması, hem zincir marketlere hem de pazaryerlerine ulaştırılması konusunda yardım bekliyoruz. Biz bugün salatalığın, domatesin hasadını yapmazsak yarın üretici bunları sökmek durumunda kalacak. Turizm iyi olsun ve virüsten kurtulalım diye bu tedbirleri alırken sonrasında turizm sezonuna geldiğimizde turizme tedarik edecek ürün bulamayacak duruma geleceğiz. 6 milyon üretici, binlerce pazarcı esnafı ve milyonlarca tüketici bundan karşı çıkacak. Üreticilerimiz çok zor süreçler geçiriyor. Bu hususta tarım Bağ-Kur primlerinin iptal edilmesi, kredi borçlarının faizsiz olarak 6 aylık süreyle ertelenmesi gerekiyor. Enerji, sera yapımı maliyetleri çok yüksek” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!