“POLİTİKA TÖRESİ” ÇAĞIMIZIN YENİ TÖRESİ

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1- İMRALI (PKK terörist başının tutuklu olduğu ada)-KANDİL (PKK terörist örgütünün dağdaki üst yeri)-PKK (Terörist örgütü)-(BDP, doğudaki Kürt Milletvekilleri)-KCK (PKK terör örgütünün şehirdeki yeni örgütü).
Ülkemizin yasa koruyucuları yani, kolluk kuvvetlerimizin yukarıda yazdığım hat doğrultusuna İMRALI-KANDİL-PKK-BDP-KCK hattı diyorlar. Bunların birbirleri ile irtibatlı çalıştıkları biliniyordu ama ispat edilemiyordu. Uzun bir takipten sonra deliler de toplanıp bu hattın yıkıcı, öldürücü gücü çökertildi. Bu süre içinde de (70)’den fazla askerimiz şehit oldu,  (40)’dan çok sivil öldü. Bütün dünyada suç işleyen örgüt, çete organize güçleri yakalayıp, kökten temizlemek için takip edilen tek bir yol vardır. “takip edip uzayan kolları ve lideri bulup çökertme”. Bu işlerin töresi budur. Ve bütün törelerde olduğu gibi bunda da giden can vardır.  KURTULAMADIK GİTTİ VESSELAM ŞU CAN ALICI TÖRELERDEN, NE GEÇMİŞTEKİLERDEN, NE DE ÇAĞIMIZDAKİLERDEN…!
2- Bilirkişiler, (KCK)’nın (PKK’nın şehir örgütü), sivil halkı devlet güvenlik güçleri ile karşı karşıya getirip (yani birbirine düşürüp) konuyu uluslar arası anlaşmalara, yasalara taşımaya hazırlanıyor diyorlar. Geçtiğimiz yüzyılda da dünyanın birçok ülkesinde de aynı şeyler oldu. Ayrı bir devlet kurmak isteyen topluluklar mücadeleye kırsal kesimde terörle başladı ki ses versin bütün dünya duysun diye. 2. aşamada örgüt şehirde kuruldu. (KCK ve) yasal temsilcileri de bu arada bir parti kurularak sağlandı. (BDP). Şimdi sıra 3. aşamaya geliyor, yani konuyu “BİRLEŞMİŞ MİLLETLERE” götürmek. Bizimde üyesi olduğumuz bu kuruluş yasalarına göre;  ÜZERİNDE YAŞADIĞI TOPRAĞI, BİR DİLİ BİR BAYRAĞI OLAN HER TOPLUMUN BİR DEVLET OLMA HAKKI VARDIR. “Kürt toplumu, Kürt halkı” deyimini (60-70)’li yıllarda dünyaya yerleştirdiler, Kürt dili ve Edebiyatı için Avrupa ve Amerika’da kitaplar basıp bunu da ispatladılar, bayrak işi en kolayı idi. Eeeee… ne olacak şimdi, geriye ne kaldı. Şu sıralar nemi oluyor; Avrupa ve Amerika kurulacak, Kürt devleti üzerinde çıkar mücadelesi veriyor, bunda anlaştıkları an bu iş bitti, haydi geçmiş olsun.
Beni asıl endişelendiren, bunun arkasından ülkemin daha ne kadar bölüneceği. Kürtler kadar nüfusu olan toplulukları da dil, alfabe kıpraşmaları var, yaşadıkları toprakları var, çıkarları için Kürtleri kışkırtıp bu duruma getiren şer güçler bunlara da el atar mı? Gene aklıma “Anadolu’nun ACI KADERİ” geldi. Böyle güzel toprakları rahat bırakırlar mı? Ey enlerin en büyüğü güzel Allah’ım, sen  bu ülkemin, bu toprakların insanından merhametini esirgeme, acılarını hafiflet, amin.
3- 19 MAYIS KUTLAMALARI: Cumhuriyetin kuruluşundan (1936) yılına kadar bu kutlama Samsun’da yapılmış, (Atatürk’ün Milli mücadele için ilk geldiği yer), (1919). Atamız her yıl bu kutlamalar için Samsun’a gider, bayrama katılırmış. Hükümetin ileri gelenleri “böyle önemli, böyle büyük kutlamanın bütün yurtta kutlanması gerektiğini düşünerek yasa hazırlamış, bu yasada kabul edilmiş”. O zaman,  bu zaman kutlamalar çağlara ve dünyaya örneklerine göre renklenip hazırlanmış, uygulanmış…!
HOŞCA KALIN.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!