Kenger CNNTürk’te

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski milli güreşçi, şuanda başarılı işadamı Bünyamin Kenger, Ulusal Televizyon CNNTürk’deki 20 dakikalık programa konuk oldu.
 CNN Televizyonunun Başarılı Programcısı Kıvanç Gülmez’in Çıkış yolu, Başarı hikâyesi adlı programda İşadamımız Bünyamin Kenger’in başarı grafiği konu edildi.
CNN Televizyonu, Finanstan turizme, inşaattan akaryakıta kadar pek çok sektörde adından başarıyla söz ettiren Kenger’i Çin’den İrlanda’ya kadar birçok ülkede ticaret yapan ve bu yatırımları yeni yeni Türkiye’ye kaydıran başarılı bir iş adamı olarak yorumladı.
ALANYA DOĞDUĞUM ŞEHİR
Bünyamin Kenger, CNN’deki programda, “Bizim amiral gemimiz finans sektörüdür. 2008 yılında DAPHNE AŞ. Bu gruba dahil oldu. Bu kuruluşumuz dünyanın 13 ülkesinde şubeleriyle faaliyet gösteriyor. Özellikle ithalat ve ihracat vergisi sağlayarak. Alanya’da (Mahmutlar’da) turizm müteahhit ve mobilya sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Alanya dünya ülkeleri arasında benim favori ilçemdir. Alanya için adeta ikinci doğduğum şehir diyebilirim. Bir gurbetçi olarak 16 yaşında Almanya hayatımız başladı. O günden bu güne kadar dünyanın hangi ülkesine seyahat ettiysek buradaki güzellikleri doğmuş olduğumuz kendi ülkemizle mukayese ettik. ‘Neden bu bizim ülkemizde yok’? Özellikle Almanya’daki olan fabrikalar en ufak bir köye kadar sanayi indirmişler. Bunlar neden bizim ülkemizde yok diye hep içimizi çekerek ağıt ettik. Özellikle işadamı arkadaşlarımla bir araya geldiğimizde onlar da aynı soruyu soruyor. Tabi burada bir nebze de olsa yurtdışındaki birikimlerimizi getirip buradaki insanlarımıza istisak sağlayabiliyorsak ne mutlu bize” dedi.
İŞSİZLİK SORUNU VAR
Genç yaşta Almanya’ya giden Kenger, gurbetçi işverenlerin bilgi ve birikimlerini anavatanıyla paylaştığında Türkiye ekonomisinin kalkınacağını belirterek, “Almanya’ya ilk Türk işçileri gittiğinde özellikle savaştan çıkmış bir yıkık, dökük ve harabe bir Almanya’nın uzun işlerini Türklerin yapması konusunda birinci nesil dediğimiz Türk işçileri gemilere binerek Almanya’ya seyahat ettiler. Ama bugünün Almanya’sına baktığımızda gidip orada kanalizasyon altyapı çalışması gereken Türklerden 70 bin tane işveren vardır. Bu 70 bin Türk işverenin tamamı gurbetçidir. Bunların şu anda özellikle belirgin bir gücü ve ekonomiyi ele geçirdiler. Bunların oradaki bilgi birikim deneyim, dünya vizyonlarını kendi anavatanlarına taşıdığı zaman Türkiye’nin birçok probleminin halledilmiş olduğunu görebiliriz. Ülkemizde şu anda genç bir nüfus var ve aynı zamanda işsizlik sorunu var. Ülkemizde birçok sorun halledilmiş olmasına rağmen işsizlik sorunu bir türlü halledilememiştir. Bu da alabildiğine bir bürokrasi ile çözülebilir. Yurt dışında yaşayan insanların özellikle sanayicilerin ülkelerine gelip yatırım yaptığı zaman ülkemize çok şey kazandırılacağına ve bu ülkeyi şahlandırabileceğimize inanıyorum” dedi
BİRİKİMİMİ ÜLKEME TAŞIDIM
Geçmişinde şampiyon aparatı bulunan Bünyamin Kenger, ticaret hayatında başarının adeta şeref madalyasına eşdeğer olduğu yorumunu yapıyor.
Kenger, “Belli bir zaman geçtikten sonra bu başarı insan için adeta şeref madalyası oluyor. Girmiş olduğumuz her sektörde söz sahibi olmak saygı görmek, itibar kazanan bir insan olmak o insanın adeta şeref madalyasıdır. Evet Çin’den İrlanda’ya kadar ticaret yapıyoruz. Bu yaptığımız ticarette biz her işe koştuğumuz için bize verilen başarı ödülü her şeye yetiyor” dedi.
EKMEK SATAN GENÇ PATRON
Bünyamin Kenger’in çok ilginç bir hikayesi var. 16 yaşında Türkiye’de namaglup Türkiye şampiyonu oluyor. Girdiği bütün müsabakaları kazanıyor ve onun başarısını Almanya’nın en büyük güreş kulüplerinden birisi fark ediyor ve kendisini çok yüksek bir ücretle transfer ediyorlar Almanya’ya. Orada uzun yıllar güreşiyor. Güreşinde de o zamanın en büyük maaşını alıyor ve orada sermaye ediniyor. Güreşteki şampiyonluğu onu tatmin etmiyor. İş hayatında ne yapabilirim diye düşünüyor. Küçük bir Türklere ait olan ekmek atölyesini satın alıyor. İlk başta beş altı çeşit ekmek yapıyor ve bütün marketlere kendisi götürüyor ‘benim bu tür ekmeklerim var’ diye. ‘Senin patronun kim?’ diyorlar. ‘Patron benim’ diyor. Tabi 17 yaşında daha yeni bıyıkları terlemiş bir insanı görünce işverenler ona destek olsun diye ona sahip çıkıyorlar ve ekmekleri ondan satın almaya başlıyorlar ve kısa sürede günde 15 bin ekmek üretebilen bir işyeri haline geliyorlar. İş hayatı da bu şekilde başlıyor.
BİRÇOK ÜLKEDE ŞİRKETLERİ VAR
Daha sonra Almanlarla birlikte çalışmaya devam ediyor ve şu anda Almanya’da ve dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren şirketleri var. Ayrıca Çin’de halı fabrikası var ve Türkiye’de Gebze’de 70 milyon Euro’luk bir yatırım yapıyor.
Bünyamin Kenger 2008 yılında DAPHNE AŞ’yi kurarak özellikle gıda ve ambalaj sektörü için büyük ebatta torbalar üretiyor. Özellikle Türkiye ve yurtdışından üretilen torbalara büyük talep var. Ayda 300 bin adet kapasiteli tesiste üretimin %60’ı Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.
0 SERMAYEDEN 70 MİLYON EURO’LUK YATIRIM
Kenger, “Markalaşmak çok önemli bir adım. Türkiye sanayisi açısından çok önemli bir konu. Bunu sanayicilerimiz gerçekleştirecek. Yeni yeni markalarımız dünya çapında olmaya başladı. Tekstilde var gıdada var. Gıda firmaların özellikle yurtdışından markaları satın alarak markalaşma sürecini hızlandırıyorlar. Bünyamin Kenger’de kendi çapında Türkiye adına güzel şeyler yapmaya çalışıyor. Bunda da başarılı oluyor. Türkiye’den Almanya’ya sıfır sermayeyle giden bir işadamının ülkesine 70 milyon Euro’luk bir yatırım yapması gerçekten ülke adına gurur verici bir olay. Şimdi de tek hedefi memleketi Kahramanmaraş’a yatırım yapmak. Bu azim ve gayreti onda görüyorum. Kahramanmaraş’a da gerçekten yatırım yaparak oradaki hemşerilerine iş ve aş imkanı vereceğini düşünüyorum ve Bünyamin Kenger gibi gurbetçilerimizden Avrupa’da çok var. Onlar Türkiye’ye yatırımı daha çok ürettikleri zaman Türk ekonomisi ciddi miktarda ivme kazanacaktır. Çünkü Almanya ekonomisinde önemli boyutlara ulaştılar. Umarım onlar da Türkiye ye yatırım yaparlar. Buradaki işsiz insanlara ekmek kapısı olurlar diye düşünüyorum” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!